Nieuws

Persberichten en nieuws Aurobindo Pharma

Hoestdranken die Aurobindo op de Nederlandse markt brengt, kunnen veilig worden gebruikt

In reactie op de diverse berichten in de media waarin de WHO waarschuwt voor vervuilde hoestdranken voor kinderen verzekert Aurobindo Pharma dat haar hoestdranken (merk Sanias) geen ethyleenglycol en di-ethyleenglycol bevatten die zij op de markt brengt.

Aurobindo levert al vele jaren hoestdranken (Sanias) op oa de Nederlandse markt. Het welzijn van patiënten en medicatieveiligheid hebben onze hoogste prioriteit.

De samenstelling, productie en vrijgifte ten behoeve van beschikbaarheid van hoestdranken vindt plaats conform het geneesmiddeldossier en voldoet aan alle kwaliteitseisen die daaraan zijn gesteld. De hoestdranken die Aurobindo op de markt brengt, worden geproduceerd in Nederland en België.

Voor vragen kunt u contact opnemen met PharmacovigilanceBNL@aurobindo.com

Lees ook


Faillissement Innogenerics te Leiden, 14 december 2022

Het faillissement van Innogenerics te Leiden is uitgesproken.

Zoals u wellicht weet, heeft Aurobindo Pharma twee jaar geleden op verzoek van het Ministerie van VWS de loonfabricage van een aantal geneesmiddelen – waarvan zij registerhouder is – voor een bepaalde termijn ondergebracht bij Innogenerics.

Enige weken geleden zijn wij op de hoogte gesteld door Innogenerics dat zij in financiële problemen verkeert en daarvoor acute steun van de overheid nodig had.

Zoals u begrijpt doen wij sindsdien en ook nu onze uiterste best om de onvoorziene situatie waar wij nu mee te maken hebben gekregen zo goed mogelijk aan te pakken.

Gezien de aanwezige voorraden bij Innogenerics, hebben we op korte termijn overleg met de curator inzake de continuïteit van bepaalde leveringen. Zodra deze planning inzichtelijk is, zullen we dit met u delen.

Lees ook


Aurobindo Pharma sluit overeenkomst voor productie van Pfizer’s COVID-19 medicatie nirmatrelvir & ritonavir 

Aurobindo Pharma Ltd heeft samen met andere generieke geneesmiddelenfabrikanten een non-exclusieve overeenkomst getekend met Medicine Patent Pool (MPP) voor de productie van de generieke versie van Pfizer’s COVID-19 orale geneesmiddelen nirmatrelvir en ritonavir die bestemd zijn voor 95 lage- en middeninkomenslanden.

MPP is een door de VN gesteunde volksgezondheidsorganisatie die zich inzet voor het vergroten van de toegang tot levensreddende geneesmiddelen voor lage- en middeninkomenslanden.

Lees meer


Recall Sartanen 12 juli 2021

Aurobindo Pharma B.V. heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd besloten om de hieronder genoemde charges van de volgende producten met onmiddellijke ingang uit de markt terug te roepen.

Tot deze recall op patiëntniveau is besloten in nauwe samenwerking met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

We benadrukken dat het uitsluitend de producten en charges betreft die hierboven of in de begeleidende brief worden vermeld. De producten met een ander chargenummer kunnen veilig worden gebruikt.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u naar de begeleidende brief.


Aurobindo Pharma en COVAXX sluiten een exclusieve licentieovereenkomst voor de ontwikkeling en verkoop van COVID-19 vaccin voor India en UNICEF

Aurobindo Pharma en COVAXX tekenen een exclusieve partnership voor de ontwikkeling en verkoop van COVID-19 vaccin: UB-612 voor India en UNICEF. Tevens heeft Aurobindo Pharma de non-exclusieve rechten verworven voor het ontwikkelen en verkopen van dit vaccin: UB-612 voor een aantal opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Lees meer


Metformine Aurobindo tabletten kunnen veilig worden gebruikt

Aurobindo levert al vele jaren Metformine tabletten aan groothandels en apotheken ten behoeve van patiënten in de Nederlandse markt. Begin december 2019 heeft de Europese autoriteit (CDMh) alle registratiehouders in Europa,waaronder Aurobindo, gevraagd om alle in de markt aanwezige batches waarvan de houdbaarheidstermijn nog niet is verstreken, extra te onderzoeken op de aanwezigheid van NDMA.

Lees meer


Verklaring over paracetamol onderzoek

Apotex Nederland B.V., onderdeel Aurobindo Pharma B.V., heeft kennisgenomen van een artikel in de media waarin wordt gesproken over onderzoek naar de grondstof paracetamol. Apotex levert paracetamol tabletten in de Nederlandse markt. De samenstelling, productie en vrijgifte ten behoeve van beschikbaarheid van paracetamol tabletten vindt plaats conform het geneesmiddeldossier en voldoet aan alle eisen die daaraan zijn gesteld.

Lees meer 


Aurobindo’s maatregelen tot het Coronavirus (COVID-19)

Bij Aurobindo vinden wij het belangrijk dat we er voor elkaar zijn en zorgdragen voor elkaar en nu helemaal in de bijzondere omstandigheid rondom de verspreiding van het COVID-19 virus. Als geneesmiddelenfabrikant en leverancier nemen wij onze verantwoordelijkheid hierin en hebben maatregelen getroffen teneinde ervoor te zorgen dat het welzijn en de veiligheid van patiënten, klanten en medewerkers zoveel mogelijk worden gewaarborgd.

Lees meer


Aurobindo wint prestigieuze onderscheidingen: “Company of the Year” en “Acquisition of the Year” 2019

Aurobindo, een toonaangevende wereldspeler van generieke geneesmiddelen, spécialité en OTCzelfzorgproducten, is verheugd dat zij twee prestigieuze prijzen heeft gewonnen tijdens de 6e Global Generics & Biosimilars Awards 2019 bijeenkomst op 5 november in Frankfurt, Duitsland. Aurobindo nam zowel de “Company of the Year” als “Acquisition of the Year”- onderscheidingen in ontvangst. Aurobindo heeft de prijs “Company of the Year” gewonnen dankzij haar uitstekende bedrijfsontwikkeling, innovatie en succes van het afgelopen jaar.

Lees meer


Persbericht: Voorgenomen sluiting van Apotex in Leiden september 2019

Apotex in Nederland heeft op 17 September jl. het voornemen bekendgemaakt om haar vestiging in Leiden per September 2020 te sluiten. De medewerkers zijn hierover ingelicht, alsmede de OR en de vakorganisaties. Over dit voorgenomen besluit is een adviesaanvraag ingediend bij de OR van Apotex Nederland. Bij Apotex in Leiden zijn ca. 250 medewerkers werkzaam.

Lees meer


Uitspraak Raad voor de Journalistiek inzake Zembla uitzending in april 2018 – februari 2019

Aurobindo heeft naar aanleiding van de uitzending van Zembla in april 2018 een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. Dit heeft Aurobindo gedaan omdat zij ten onrechte beschuldigd wordt van een aantal misstanden rond haar productiefaciliteiten te Hyderabad, India.

Lees meer


Acquisitienieuws 2018

Hyderabad, India, 14 July 2018: Aurobindo Pharma Limited (BSE: 524804 and NSE: AUROPHARMA) (“Aurobindo”), a world-leading marketer and manufacturer of generic pharmaceuticals and active pharmaceutical ingredients today announces the signing of a definitive agreement to acquire from Apotex International Inc. (“Apotex”), its commercial operations and certain supporting infrastructure in five European countries. Closing of the transaction is conditional on the receipt of competition clearances for the transaction by the Dutch and Polish authorities.

Lees meer


Aurobindo Pharma steunt duurzaamheidseis verzekeraars

BAARN, vrijdag 13 april – Aurobindo heeft geschrokken kennisgenomen van de kritiek in de uitzending van het BNN/VARA-programma Zembla op 11 april. Aurobindo benadrukt dat er geen enkele aanleiding is om aan de kwaliteit van haar medicijnen te twijfelen. Het bedrijf wil graag een constructieve dialoog aangaan met alle direct-belanghebbenden.

Lees meer


Klacht Aurobindo inzake Zembla uitzending juli 2018

Zoals we eerder in een persbericht hebben aangegeven, is Aurobindo in april 2018 in een uitzending van Zembla ten onrechte beschuldigd van een aantal misstanden rond haar productiefaciliteiten te Hyderabad, India. Aurobindo heeft de ongefundeerde aantijgingen steeds ontkend en een rectificatie van de berichtgeving geëist. Omdat het TV-programma hier geen gehoor aan heeft gegeven, heeft Aurobindo op 4 juli een klacht ingediend bij de Raad van Journalistiek.

Lees meer 

Lees meer over de exclusieve licentieovereenkomst tussen Aurobindo Pharma Ltd en COVAXX

Lees meer over de maatregelen die wij getroffen hebben rondom het Coronavirus (COVID-19)

Voor financiele rapportages bezoek onze corporate website. Klik hier

Voor corporate nieuwsberichten en aankondigingen. Klik hier