Over ons

Aurobindo Pharma een wereldspeler van formaat

Aurobindo Pharma Ltd

Opgericht in 1986 met het internationaal hoofdkantoor in Hyderabad, India is Aurobindo Pharma Groep uitgegroeid tot een wereldspeler in off-patent geneesmiddelen, spécialité en OTC-geneesmiddelen.

Als top tien leverancier van generieke geneesmiddelen ter wereld en met “wortels” in de ontwikkeling van API’s heeft Aurobindo een indrukwekkend breed en divers productportfolio opgebouwd van tabletten en capsules tot meer complexe toedieningsvormen zoals (depot) injectables, inhalers en vaccins voor de verschillende therapeutische gebieden. Onze focus ligt op antiretrovirale middelen, CVS, CNS en antibiotica.

Jaarlijks leveren wij meer dan 40 miljard receptplichtige geneesmiddelen aan zorgconsumenten verspreid over 155 landen. Hiervoor stellen ruim 24.000 getalenteerde medewerkers op vier verschillende continenten elke dag alles in het werk om effectieve en kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen te leveren tegen een betaalbare prijs met als doel de gezondheid en welzijn te verbeteren van iedereen ter wereld.

Mede dankzij onze volledig geïntegreerd bedrijfsstructuur – waarbij wij het complete productieproces van API-ontwikkeling  tot en met het produceren van geneesmiddelen in eigen beheer hebben – kunnen wij kosteneffectief werken en daardoor kunnen wij de kwaliteit van onze geneesmiddelen beter waarborgen en de planning beter in de hand houden. Hiermee reduceert Aurobindo haar afhankelijkheid van externe partijen.

Kwaliteit en veiligheid van onze geneesmiddelen hebben onze hoogste prioriteit. Onze geneesmiddelen worden onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in één van onze 27 high-technology productiefaciliteiten in Europa, Verenigde Staten en India ontwikkeld en geproduceerd. Onze faciliteiten worden periodiek geïnspecteerd en zijn gecertificeerd door internationale regelgevende en inspecterende instanties (US FDA, ANVISA, EDQM, UK MHRA en andere Europese toezichthouders, zoals INFARMED).

Momenteel wordt ruim 50% van onze geneesmiddelen, die bestemd is voor de Nederlandse geneesmiddelenmarkt, geproduceerd in Europa. De fabrieken en faciliteiten op Malta, in Portugal en Nederland leveren hier een belangrijke bijdrage aan alsmede de inkoop van geneesmiddelen bij partners.

Aurobindo Pharma Nederland

Op ons Nederlandse kantoor in Baarn werken meer dan 80 gedreven en energieke collega’s op de afdelingen Pharmaceutical Affairs, Quality & Registratie, Purchase & Planning, Sales, Marketing & Communicatie, Finance, Human Resources, Customer Service en Magazijn. Met de levering van 93 miljoen geneesmiddelenverpakkingen per jaar willen we samen met onze ketenpartners in de industrie bijdragen aan de farmaceutische zorg en de kwaliteit van leven van de Nederlandse zorgconsument.

Met ons breed en groeiend assortiment van ruim 700 presentaties leveren wij producten en diensten aan openbare apotheken, ziekenhuisapotheken, GDS, groothandel en drogisterijen. Eén op de zes van de aan Nederlandse patiënten verstrekte geneesmiddelen is van Aurobindo. Ten aanzien van het preferentiebeleid is Aurobindo door zorgverzekeraars de meest gekozen generieke geneesmiddelen leverancier. Op het gebied van zelfzorggeneesmiddelen bieden wij – na de acquisitie van Apotex in 2019 – het breedste assortiment zelfzorggeneesmiddelen op de Nederlandse markt aan. Voor apotheken doen wij dit onder het huismerk: Sanias.

Persoonlijke ondersteuning

Wij staan klaar om onze klanten en in samenwerking met onze klanten de zorgconsument passende oplossingen te bieden met als streven onze geneesmiddelen tijdig te leveren en beschikbaar te stellen. Er is veel kennis en expertise aanwezig zowel bij de buitendienst als binnen de organisatie. Door te luisteren naar de wensen en behoeften van onze klanten en de zorgconsument ontwikkelen wij oplossingen die daarop het beste aansluiten.