Ontwikkeling tot wereldspeler

Ons DNA

Onze historie begint ruim 35 jaar geleden met de oprichting van Aurobindo Pharma in 1986 te Hyderabad, India. In de begin jaren lag de nadruk op de productie en opschaling van API’s (werkzame stoffen). De periode 1992-2002 stond vooral in het teken van de ontwikkeling van geneesmiddelen. De ambities van Aurobindo Pharma waren groter en legde zij zich toe naast het produceren en opschalen van API’s op het ontwikkelen en maken van kwaliteitsgeneesmiddelen tegen gunstige prijzen. Daarmee werd de basis gelegd van onze bedrijfsstructuur: een sterke focus op verticale integratie. De filosofie dat iedereen ter wereld snel toegang moet hebben tot effectieve en kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen tegen betaalbare prijzen kon door deze structuur gerealiseerd worden

Vanaf 2006 zijn de eerste stappen op de Europese markt gezet met de acquisities van Milpharm Ltd. in de UK en Pharmacin in Nederland. Er kwam eveneens meer nadruk te liggen op het verder bouwen aan schaalgrootte. De periode 2008-2014 werd gekenmerkt door uitbreiding van een nieuwe markt: Verenigde Staten. Daarnaast verstevigde Aurobindo haar positie op de Europese markt met de acquisitie van Actavis. Inmiddels zijn Europa en de Verenigde Staten de twee belangrijkste markten geworden voor Aurobindo waar meer dan 90% van haar omzet wordt gerealiseerd.

Vanaf 2014 ligt de strategische focus vooral op het realiseren van een breed en divers assortiment in de verschillende marktsegmenten waarin we actief zijn. Naast R&D inspanningen en autonome groei ondersteunen diverse acquisities (e.g. Apotex en Generis) deze ambitie in belangrijke mate. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is en blijft een andere belangrijke pijler voor Aurobindo. Haar verbintenissen aan het Pepfar programma (via Medicines Patent Pool), CitiHope, Brother’s Brother Foundation en AMR Industry Alliance zijn hier mooie voorbeelden van. In 2020 ontving Aurobindo Pharma Foundation best CSR award voor haar inspanningen op het gebied van voeding en gezondheid in India.