Verpakkingswijziging Acenocoumarol Auro 1 mg, 100 tabletten

Verpakkingswijziging Acenocoumarol Auro 1 mg, 100 tabletten

De komende periode zal geleidelijk de geneesmiddelenverpakking van Acenocoumarol Auro 1 mg, 100 tabletten worden vervangen door enkele aanpassingen in de vormgeving van de geneesmiddelenverpakking Acenocoumarol Aurobindo 1 mg, 100 tabletten. Hieronder treft u de verpakkingswijziging aan.

Wat betekent dit voor u?

Naast de verpakkingswijziging verandert ook de vormgeving van het geneesmiddel en het RVG nummer. Een RVG nummer is een uniek geregistreerd nummer van een geneesmiddel met bewezen werkzaamheid en veiligheid. Een ander RVG nummer betekent dat Acenocoumarol Aurobindo 1 mg, 100 tabletten met dezelfde werkzame stof aan u is geleverd op basis van een ander goedgekeurd dossier door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Bij een gewijzigd RVG nummer kan de herkomst van het geneesmiddel (fabriek) veranderen. Dit is het geval bij de Acenocoumarol Aurobindo 1 mg, 100 tabletten. De hulpstoffen van het geneesmiddel Acenocoumarol Aurobindo 1 mg, 100 tabletten zijn hetzelfde gebleven.

In onderstaande tabel zijn de wijzigingen van de oude naar nieuwe Acenocoumarol Aurobindo 1 mg, 100 tabletten weergegeven.

Wat is Acenocoumarol en waar wordt het voor gebruikt?

Dit medicijn bevat de werkzame stof acenocoumarol. Acenocoumarol hoort bij een groep medicijnen die antistollingsmiddelen of anticoagulantia (bloedverdunners) worden genoemd.

Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling en het tegenhouden van bloedpropjes die de bloedvaten afsluiten, bijvoorbeeld bij diep-veneuze trombose (bij DVT zijn er bloedpropjes in de dieper gelegen aders).

Dit medicijn lost geen bloedpropjes op die al gevormd zijn, maar het kan wel voorkomen dat de bloedpropjes groter worden en ergere problemen veroorzaken.

 

Informatie bijsluiter: Acenocoumarol Aurobindo 1 mg. Rev. nr. 2210.

Aanvullende informatie over Acenocoumarol is beschikbaar via CBG website

Voor meer informatie over het gebruik van dit product, raadpleeg uw arts of apotheker.