Verpakkingswijziging Quetiapine

Verpakkingswijziging Quetiapine Aurobindo 60 tabletten met verlengde afgifte, verschillende sterktes

De komende periode zullen geleidelijk de geneesmiddelenverpakkingen van de Quetiapine Aurobindo worden vervangen door enkele aanpassingen in de vormgeving van de verpakkingen. Hieronder treft een voorbeeld aan van een verpakkingswijziging van Quetiapine Aurobindo 200 mg, 60 tabletten met verlengde afgifte.

Wat betekent dit voor u?

Naast de verpakkingswijziging verandert ook de vormgeving van het geneesmiddel en het RVG nummer. Een RVG nummer is een uniek geregistreerd nummer van een geneesmiddel met bewezen werkzaamheid en veiligheid. Een ander RVG nummer betekent dat Quetiapine Aurobindo met dezelfde werkzame stof aan u is geleverd op basis van een ander goedgekeurd dossier door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Bij een gewijzigd RVG nummer kan de herkomst van het geneesmiddel (fabriek) veranderen. In het geval van de Quetiapine Aurobindo is de herkomst veranderd alsmede de hulpstoffen. Hulpstoffen worden gebruikt om een geneesmiddel meer volume te geven, de houdbaarheid van een medicijn te verbeteren of een bepaalde vorm, smaak of kleur te geven. Het kan ook als bindmiddel dienen om het poedermengsel tot een tablet te kunnen persen. Over het algemeen hebben hulpstoffen geen effect in het lichaam. Wel kun je er soms allergisch voor zijn. Indien u weet dat u allergisch bent voor een bepaalde hulpstof dan is het raadzaam goed te controleren of het geneesmiddel dat u meekrijgt van uw apotheker deze hulpstof bevat.

In onderstaande tabel zijn de wijzigingen van de Quetiapine tabletten met verschillende sterktes weergegeven.

Wat is Quetiapine Aurobindo en waar wordt het voor gebruikt?

Quetiapine Aurobindo bevat een stof die quetiapine wordt genoemd. Dit medicijn behoort tot de groep van medicijnen die antipsychotica worden genoemd. Dit medicijn kan worden gebruikt om verschillende ziekten te behandelen, zoals:

− Bipolaire depressie en ernstige depressieve episodes bij unipolaire depressie: u kunt zich verdrietig, depressief of schuldig voelen, energietekort, eetlustverlies of slaapproblemen hebben.

− Manie: u kunt zich zeer opgewonden, opgetogen, prikkelbaar, enthousiast of hyperactief voelen of een slecht inzicht hebben, agressief of verstorend zijn.

− Schizofrenie: u kunt dingen horen of voelen die er niet zijn, dingen geloven die niet waar zijn of zich ongewoon achterdochtig, angstig, verward, schuldig, gespannen of depressief voelen.

Als dit medicijn wordt gebruikt voor ernstige depressieve episodes bij unipolaire depressie dan zal het gebruikt worden naast een ander medicijn voor het behandelen van deze ziekte.

Zelfs als u zich beter voelt kan uw arts dit medicijn aan u blijven voorschrijven.

 

Informatie bijsluiter: Quetiapine Aurobindo. Rev. nr. 2212.

Aanvullende informatie over Quetiapine is beschikbaar via CBG website

Voor meer informatie over het gebruik van dit product, raadpleeg uw arts of apotheker.